top of page
Zoeken

NEW! Webinar: "Obesitas; een diagnose en behandeling in beweging."

De voorspelling vanuit Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu is dat bijna 65% van Nederlanders in 2040 te maken zal hebben met een overgewicht en dus obesitas ook vaker voor zal komen in maatschappij. Een belangrijke ontwikkeling waar we vanuit de zorg goed bij stil moeten staan en aandacht voor moeten hebben hoe we ons positioneren.


Tijdens deze verkorte versie van het Webinar i.s.m. Franciscus Gasthuis & Vlietland neemt Physician Assistant Willy Theel MSc ons mee in de wereld van obesitas.


Wat weten we over obesitas? Wat zijn de huidige inzichten vanuit wetenschappelijk onderzoek? Welke mechanismen en factoren spelen hierbij een rol? Wanneer is het belangrijk om de patiënt door te sturen via de huisarts voor uitgebreid onderzoek binnen het ziekenhuis? Wat weten we vanuit huidig wetenschappelijk onderzoek over obesitas? Hoe wordt het onderzoek bij de patiënt vormgegeven binnen het ziekenhuis? Welke behandelinterventies worden er toegepast en waarom?


Aan de hand van relevante evidentie, praktijkvoorbeelden en de klinische expertise geeft Willy Theel MSc. ons een inkijkje in de wereld van obesitas van het obesitas centrum van Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam. Daarnaast promoveert Willy Theel MSc. ook bij het Erasmus MC op dit onderwerp.
Let op! Dit betreft de gratis verkorte editie en is dus niet geaccrediteerd.


Heb je nog vragen? Stuur een mail naar info@physioglobal.nl


Wil je meer weten over het obesitascentrum van het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam? Bezoek dan de website: https://www.franciscus.nl/patientenzorg/specialismen/obesitas-centrum


35 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page