top of page

News

Learn about the newest topics in the world of physiotherapy.

In deze 28e podcast aflevering gaan we in gesprek met Sanne van Rossen BoH. Fysiotherapeut en praktijkeigenaar van Praktijk Natural voor Fysiotherapie en Bewustzijn. We gaan in op haar unieke behandelstrategie bij cliënten met chronische pijnklachten. Ze vertelt over hoe ze meerdere aspecten van het gezondheidsprobleem in kaart brengt en hoe ze vervolgens, middels verschillende invalshoeken, te werk gaat. Ook vertelt ze hoe ze deze manier van behandelen in de praktijk heeft kunnen uitrollen. Namelijk door geen contracten af te sluiten met zorgverzekeraars. Een gedurfde ondernemer met een boeiend verhaal.Vanuit Physio Global willen we Sanne van Rossen BoH. enorm bedanken voor de deelname aan deze podcast!


Website Praktijk Natural

Praktijk Natural: www.praktijk-natural.nl


Website Physio Global

Wil je meer weten over andere onderwerpen? Bezoek dan onze ⁠website⁠.


Nieuwsbrief

Wil je als eerste op de hoogte blijven van al het nieuws? Meld je dan NU aan voor onze ⁠nieuwsbrief.⁠ Klik ⁠HIER!⁠


Contact spreker

Heb je nog vragen gericht aan Andrei? Stuur Sanne van Rossen dan een dm via LinkedIn of via Instagram


Credits for the Jingle:

Rosalie (CB 29) - Checkie Brown www.musikbrause.de Creative Commons License (by-nc-nd)

In deze 27e podcast aflevering gaan we in gesprek met Andrei Sokolov MSc. Hij is onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en daarnaast ook praktiserend manueel therapeut. Andrei doet op dit moment internationaal onderzoek naar de kennis en gebruik van thoracale manipulaties bij manueel therapeuten en voert zijn onderzoek uit vanuit de VUB onder toezicht van promotor Prof. Dr. Aldo Scafoglieri.


In de podcast neemt Andrei een duik in wat er al over dit thema geweten is alsook waar de te korten liggen en hoe we deze kunnen verbeteren. Daarnaast bevat deze podcast een uitgebreid arsenaal aan interessante topics zoals de rol van de (manueel) therapeut, belang van communicatie, diverse mythes, kennis rondom screening alsook handelen en nog veel meer!
Vanuit Physio Global willen we Andrei Sokolov, de VUB en Prof. Dr. Scafoglieri enorm bedanken voor het ondersteunen bij het creëren van deze podcast en de mogelijkheid voor de opname op locatie!


Website

Wil je meer weten over andere onderwerpen? Bezoek dan onze ⁠website⁠.


Nieuwsbrief

Wil je als eerste op de hoogte blijven van al het nieuws? Meld je dan NU aan voor onze ⁠nieuwsbrief.⁠ Klik ⁠HIER!⁠


Survey

Heb je de podcast al bekeken of beluisterd? En wil jij als (manueel) therapeut ook meedoen aan de survey van dit relevante onderzoek? Klik dan ⁠⁠HIER⁠⁠ om mee te doen.


Mail

Heb je nog vragen gericht aan Andrei? Stuur hem dan een mail via: andrei.sokolov@vub.be


References

Fouquet N, Bodin J, Descatha A, Petit A, Ramond A, Ha C, Roquelaure Y. Prevalence of thoracic spine pain in a surveillance network. Occup Med (Lond). 2015 Mar;65(2):122-5. doi: 10.1093/occmed/kqu151. Epub 2014 Oct 24. PMID: 25344959.


Johansson MS, Jensen Stochkendahl M, Hartvigsen J, Boyle E, Cassidy JD. Incidence and prognosis of mid-back pain in the general population: A systematic review. Eur J Pain. 2017 Jan;21(1):20-28. doi: 10.1002/ejp.884. Epub 2016 May 5. PMID: 27146481.


Govaerts R, Tassignon B, Ghillebert J, Serrien B, De Bock S, Ampe T, El Makrini I, Vanderborght B, Meeusen R, De Pauw K. Prevalence and incidence of work-related musculoskeletal disorders in secondary industries of 21st century Europe: a systematic review and meta-analysis. BMC Musculoskelet Disord. 2021 Aug 31;22(1):751. doi: 10.1186/s12891-021-04615-9. PMID: 34465326; PMCID: PMC8408961.Credits for the Jingle:

Rosalie (CB 29) - Checkie Brown www.musikbrause.de Creative Commons License (by-nc-nd)

In de maand maart hebben we in opdracht van V&VN en de Nederlandse Zorg autoriteit (NZa) een live Webinar technisch ondersteund over: 'Experiment in de wijkverpleging –

op weg naar passende bekostiging'. Ruim 533 belangstellenden hebben het Webinar gevolgd.


Tijdens het Webinar kwamen onderstaande sprekers aan het woord:


  • Geert van der Veer, beleidsmedewerker NZa

  • Bianca Buurman, voorzitter V&VN

  • Jeroen van den Oever, bestuurslid ActiZ

  • Vanessa Schroer, chief nursing officer Sensire


De volgers konden live vragen stellen aan dit panel. De vragen gingen onder meer over wat het betekent voor de bekostiging als uit het nieuwe model met de cliëntprofielen blijkt dat in een wijk het aantal complexe zorgvragers toeneemt. Eensgezind spraken de vier panelleden de ambitie uit dat uiteindelijk de zorgverzekeraar de cliëntprofielen automatisch uit het elektronisch cliëntendossier zal kunnen halen, zodat de wijkverpleegkundigen niet nog meer administratieve lasten te verwerken krijgen.No-go

Dat heel complexe patiënten niet in een van de cliëntprofielen zouden passen, daardoor geen bekostiging voor zorg zouden krijgen en nu worden afgewezen door zorgorganisaties, verwees de NZa naar het rijk der fabelen. Op dit moment wordt namelijk nog helemaal niet gewerkt met de nieuwe bekostiging, maar alleen ‘geoefend’ met het invullen van formulieren ten behoeve van het nieuwe model.


“Voor V&VN zou dat echt een 'no-go' zijn. Niemand mag buiten de boot vallen”, zei ook V&VN-voorzitter Bianca Buurman. “Als iemand een terechte zware zorgvraag heeft, mag dat geen reden zijn om geen zorg te verlenen. Dat is inderdaad een fabel en mag ook nooit werkelijkheid worden.”


Vanuit Physio Global bedanken we V&VN, NZa en Confriends voor de prettige samenwerking bij dit Webinar!


Wil je meer weten over andere onderwerpen?

Bezoek dan ook de rest van onze website: www.physioglobal.nl


Wil jij weten hoe we jouw (zorg) organisatie technisch kunnen ondersteunen met Live of on demand Webinars of podcasts? Neem contact met ons op: info@physioglobal.nl of bel 0643432761


Wil je als eerste op de hoogte blijven van al het nieuws? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief:


bottom of page