News

Learn about the newest topics in the world of physiotherapy.

Deze week hebben we in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT) ter ere van het 40 jarig jubileum de webinar "Het Lagerhuis Jubileumdebat" gestreamd. Live vanuit een bioscoopzaal in KINO Rotterdam deden bijna 200 deelnemers online mee.


Het was een uniek format waarbij er o.a. een lezing was van Prof. Dave Nicholls, bekend van het boek The end of Physiotherapy, met na afloop ook een live Q&A sessie vanuit Nieuw-Zeeland met de deelnemers. Vervolgens gaf voorzitter IFOMPT Laura Finucane live vanuit de UK een presentatie over de huidige internationale ontwikkelingen binnen de manuele therapie. Er werd dieper op ingegaan op de term manuele therapie nog wel passend binnen het huidige zorgklimaat?


Het 2e deel van de Webinar was een lagerhuis debat waarbij John Bos (Hogeschool Rotterdam), Raymond Ostelo (VU). Francois Maissan (HU) en Stijn Willems (SOMT) onder leiding van dagvoorzitter Erik Thoomes aan de hand van verschillende prikkelende stellingen relevante thema's binnen de manuele therapie in de debat gingen.


Middels een unieke toevoeging van een videowall, hadden de bijna 200 online deelnemers ook de keuze om hun mening te geven tijdens het debat én ook aan te geven of ze per stelling voor of tegen waren. Het was al met al een geslaagde avond.


Wil je meer weten over het terugkijken van de Webinar of over de NVMT? Bezoek dan de website:

https://nvmt.kngf.nl/


Wil je meer informatie over wat wij voor je kunnen betekenen?

Bekijk dan onze website; https://www.physioglobal.nl/ of stuur een email naar info@physioglobal.nl


Wil je als eerste op de hoogte blijven van de nieuwste aflevering én waar je dit kunt bekijken en/of luisteren?


Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief;

https://www.physioglobal.nl/webinars


#NVMT #Webinar #Jubileum #Livestream #Anniversary #Nicholls #Finucane

Anderhalve week geleden hebben we in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie en Oncologie (NVFL) de algemene ledenvergadering (ALV) technisch mogen verzorgen. Ruim 40 leden namen online deel aan deze ALV.


Vanuit een unieke locatie bij een natuurpark in Rheden (provincie Gelderland) hebben we de ALV live gestreamd met het bestuur van de NVFL. Het was een bijzonder moment voor de NVFL omdat zowel Carolien van den Berg is benoemd als nieuw bestuurslid en Els Brouwer als nieuwe voorzitter van de NVFL.


Dit betekend dat Michelle Verseveld als ad-interimvoorzitter het stokje van het voorzitterschap zal overhandigen aan Els Brouwer en dat ze nu haar werkzaamheden als bestuurslid zal continueren binnen het huidige bestuur.


Vanuit Physio Global zijn we tot op heden erg tevreden met de prettige samenwerking met de NVFL. Er zijn in opdracht van de NVFL dit kalenderjaar mooie projecten neergezet zoals het NVFL Congres, NVFL Symposium en ook de NVFL ALV.


Wil je meer weten over de nieuwe bestuursleden? Bezoek dan de website van de NVFL waar zij zich voorstellen: link.

Of wil je meer weten over de NVFL of het terugkijken als NVFL lid van de ALV? Bezoek dan de website.


Wil je meer informatie over wat wij voor je kunnen betekenen?

Bekijk dan onze website; https://www.physioglobal.nl/ of stuur een email naar info@physioglobal.nl


Wil je als eerste op de hoogte blijven van de nieuwste aflevering én waar je dit kunt bekijken en/of luisteren?


Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief;

https://www.physioglobal.nl/webinars


#NVFL #ALV #Livestream #Webinar #Verseveld #Plate #Weijer #Rheden #Natuurpark #VandeBerg #Brouwer

Tijdens deze uitzending gaan we dieper in op ACL revalidatie in de alledaagse praktijk bekeken vanuit de orthopedie. Deze aflevering is i.s.m. het Erasmus MC neergezet en is live uitgezonden vanuit het Erasmus MC, afd orthopedie.


Tijdens deze uitzending gaan we in gesprek met ass. Prof. Duncan Meuffels, orthopedisch chirurg Erasmus MC, orthopedisch consultant Feyenoord, Excelsior, Scapino Ballet en Rijndam en verbonden aan het Erasmus MC van Rotterdam én arts-onderzoeker Sabine van der Graaff MSc bij de afd. orthopedie aan het Erasmus MC. Sabine van der Graaff MSc gaf allereerst een presentatie van ca 10 minuten over de recente publicatie:


Early surgical reconstruction versus rehabilitation with elective delayed reconstruction for patients with anterior cruciate ligament rupture: COMPARE randomised controlled trial. Reijman et al. 2021 https://www.bmj.com/content/372/bmj.n375


Dit onderzoek is recent gepubliceerd in de British Medical Journal. Sabine bespreekt o.a. hierbij de studieopzet, de beweegredenen voor dit onderzoek en de studieresultaten. Vervolgens gingen we middels een discussiepanel in gesprek met Ass. Prof. Duncan Meuffels en Sabine van der Graaff MSc over welke klinische implicaties dit heeft voor de orthopedie, de fysiotherapie en de zorg. Hoe gaat het nu in het werkveld wat betreft acl revalidatie? Opereren vs conservatief beleid, return to sport? Wat zijn de knelpunten in de huidige zorg? Wat gaat er goed en wat kan er beter? Hoe geef je de samenwerking concreet vorm tussen de medisch specialist, de fysiotherapeut en de patiënt? Wat is het beste moment voor Return to Sport? Dit en nog veel meer komt uitgebreid aan bod tijdens deze uitzending.

Wil je de uitzending terugkijken? Dat kan:

https://youtu.be/MIWQJj87gjQ


Of wil je de uitzending terugluisteren als podcast op onze website?

https://www.physioglobal.nl/podcast/episode/ddc797ee/the-subtle-art-of-acl-rupture-rehabilitation-early-surgical-reconstruction-vs-rehabilitation-with-elective-delayed-reconstruction


Of luister terug via jouw vertrouwde podcastkanaal: Spotify, Apple podcasts of Google Podcasts.


Wil je meer informatie over deze uitzending en ons andere aanbod? Bekijk dan onze website; https://www.physioglobal.nl/


Wil je als eerste op de hoogte blijven van de nieuwste aflevering én waar je dit kunt bekijken en/of luisteren?


Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief;

https://www.physioglobal.nl/webinars


#ErasmusMC#Meuffels#VanderGraaff#ACLRupture#Rehab#Physiotherapy#Fysiotherapie#Orthopedics#Orthopedie#Collaboration#Samenwerking#PhysioGlobal