top of page
Zoeken

Webinar: "Obesitas; een diagnose en behandeling in beweging."

Bijgewerkt op: 16 mei 2022

De voorspelling vanuit Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu is dat bijna 65% van Nederlanders in 2040 te maken zal hebben met een overgewicht en dus obesitas ook vaker voor zal komen in maatschappij. Een belangrijke ontwikkeling waar we vanuit de zorg goed bij stil moeten staan en aandacht voor moeten hebben hoe we ons positioneren.


Tijdens deze interessante Webinar i.s.m. Franciscus Gasthuis & Vlietland gaan we in gesprek met Physician Assistant Willy Theel MSc en diëtist Debora Mol. Beiden werken intensitief samen voor de patiënt met obesitas.


Wat weten we over obesitas? Wat zijn de huidige inzichten vanuit wetenschappelijk onderzoek? Welke mechanismen en factoren spelen hierbij een rol? Wanneer is het belangrijk om de patiënt door te sturen via de huisarts voor uitgebreid onderzoek binnen het ziekenhuis? Wat weten we vanuit huidig wetenschappelijk onderzoek over obesitas? Hoe wordt het onderzoek bij de patiënt vormgegeven binnen het ziekenhuis? Welke behandelinterventies worden er toegepast en waarom?


Welke rol heeft de Physician Assistant hierbij en wat is van belang op het gebied van voeding? Welke rol heeft de diëtist hierbij en.. de fysiotherapeut? Hoe geef je de samenwerking met verschillende disciplines vorm vanuit de eerstelijn? Hoe richt je shared decision making met jouw patiënt in optima forma in? Daarnaast staan we ook stil bij centrum gezond gewicht. Een samenwerking tussen het Erasmus MC, Maasstad ziekenhuis en Franciscus Gasthuis & Vlietland waarbij we een in kaart brengen hoe zorg in de regio ingericht kan worden voor de patient met obesitas in het kader van uitgebreid onderzoek en de keuze voor een specifieke behandelinterventie.


Aan de hand van relevante evidentie, praktijkvoorbeelden en de klinische expertise van de sprekers gaan we uitgebreid in op het onderwerp. Er is voldoende ruimte voor vragen vanuit alle deelnemers aan de gastsprekers. Onder leiding van een host van Physio Global wordt deze Webinar verzorgd.


Alles in het kader van passende zorg van Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de juiste zorg op de juiste plek o.a. van de #vvaa en #VWS.


Meld je aan:

Inclusief:

- Relevante wetenschappelijke artikelen

- Een podcast over obesitas met de sprekers

- Onbeperkt terugkijken van het Webinar


Geaccrediteerd voor:

- Pro-Q-Kine algemene kinesitherapie (6 punten)

- Stichting Keurmerk Fysiotherapie SKF (2 punten)

- Kwaliteitsregister Fysiotherapie KRF NL (4 punten)


Meld je aan:


Heb je nog vragen? Stuur een mail naar info@physioglobal.nl


325 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page