top of page
Zoeken

"To be or not to be patient-centered."

Afgelopen week zijn we voor de Physio Global Vodcast en Podcast "To be or not to be patient-centered." op locatie geweest in het Friese dorpje Kootstertille. In de oefenzaal van Fysio de Tille hebben we onze 2e vodcast én 9e podcast aflevering opgenomen. Ook heeft deze aflevering een primeur: deze is ook via een livestream uitgezonden zodat online deelnemers live vragen konden stellen in de chat. Ook is er goed gebruikt gemaakt van de livechat functie tijdens de YouTube première die gisteravond is gelanceerd.


Tijdens deze uitzending gingen we in gesprek met gastsprekers Amarins Wijma PhD en Sanneke Don PhD. Beide onderzoekers zijn gepromoveerd aan de Vrije universiteit van Brussel en verbonden aan Pain in Motion. Daarnaast is Amarins Wijma praktiserend in haar praktijk Fysio de Tille én werkt ze bij Transcare. Sanneke Don is verder actief als psychosomatische fysiotherapeute en docent-onderzoeker aan de Hogeschool Rotterdam.

Amarins Wijma heeft haar promotie onderzoek gedaan over patiënt-gecentraliseerde fysiotherapie. Tijdens deze aflevering wordt o.a. haar onderzoek besproken. Daarnaast komt de definiëring patiënt gecentraliseerde fysiotherapie aan bod, de factoren die hierbij een rol spelen en wat de knelpunten hierbij zijn in de alledaagse praktijk. Hoe kunnen we deze knelpunten overwinnen? Aan de hand van praktijkvoorbeelden zal het onderwerp verder worden belicht. Welke rol speelt de fysiotherapeut bij patiënt gecentraliseerde zorg? Wat is van belang op het gebied van pijneducatie? Is dit geschikt voor elke fysiotherapeut? Of meer voor de fysiotherapeut-specialist? En hoe positioneren we ons nu binnen het gehele zorgveld? Welke invloed heeft de patiënt-therapeut relatie? En.. hoe ga je als therapeut om met het gedachtegoed van de patiënt over zijn of haar klachtenbeeld en de verwachtingen die de patiënt heeft over de therapie? Hoe zet je jouw patiënt in optima forma centraal?


Dit en nog veel meer vind je terug in deze aflevering.


Beluister de Podcast óf bekijk de Vodcast!


Heb je nog vragen aan de gastsprekers over dit onderwerp? Mail dan naar Sanneke of Amarins;


Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden alle nieuwe afleveringen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief:


Heb je nog vragen of ideeën voor afleveringen voor Physio Global? Mail ons:

111 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page