top of page
Zoeken

"The Subtle Art of ACL Rupture rehabilitation."

Tijdens deze uitzending gaan we dieper in op ACL revalidatie in de alledaagse praktijk bekeken vanuit de orthopedie. Deze aflevering is i.s.m. het Erasmus MC neergezet en is live uitgezonden vanuit het Erasmus MC, afd orthopedie.


Tijdens deze uitzending gaan we in gesprek met ass. Prof. Duncan Meuffels, orthopedisch chirurg Erasmus MC, orthopedisch consultant Feyenoord, Excelsior, Scapino Ballet en Rijndam en verbonden aan het Erasmus MC van Rotterdam én arts-onderzoeker Sabine van der Graaff MSc bij de afd. orthopedie aan het Erasmus MC. Sabine van der Graaff MSc gaf allereerst een presentatie van ca 10 minuten over de recente publicatie:


Early surgical reconstruction versus rehabilitation with elective delayed reconstruction for patients with anterior cruciate ligament rupture: COMPARE randomised controlled trial. Reijman et al. 2021 https://www.bmj.com/content/372/bmj.n375


Dit onderzoek is recent gepubliceerd in de British Medical Journal. Sabine bespreekt o.a. hierbij de studieopzet, de beweegredenen voor dit onderzoek en de studieresultaten. Vervolgens gingen we middels een discussiepanel in gesprek met Ass. Prof. Duncan Meuffels en Sabine van der Graaff MSc over welke klinische implicaties dit heeft voor de orthopedie, de fysiotherapie en de zorg. Hoe gaat het nu in het werkveld wat betreft acl revalidatie? Opereren vs conservatief beleid, return to sport? Wat zijn de knelpunten in de huidige zorg? Wat gaat er goed en wat kan er beter? Hoe geef je de samenwerking concreet vorm tussen de medisch specialist, de fysiotherapeut en de patiënt? Wat is het beste moment voor Return to Sport? Dit en nog veel meer komt uitgebreid aan bod tijdens deze uitzending.

Wil je de uitzending terugkijken? Dat kan:


Of wil je de uitzending terugluisteren als podcast op onze website?


Of luister terug via jouw vertrouwde podcastkanaal: Spotify, Apple podcasts of Google Podcasts.


Wil je meer informatie over deze uitzending en ons andere aanbod? Bekijk dan onze website; https://www.physioglobal.nl/


Wil je als eerste op de hoogte blijven van de nieuwste aflevering én waar je dit kunt bekijken en/of luisteren?


Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief;


138 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page