top of page
Zoeken

Podcast: "Eigen regie en wijkgericht werken in de fysiotherapie."

In deze 15e aflevering gaan we in gesprek met lector Petra Siemonsma. Zij is lector van het lectoraat Eigen regie bij Fysiotherapie en Beweegzorg en de masteropleiding Fysiotherapie en wijkgerichte beweegzorg beiden van Hogeschool Leiden.


Wat is eigen regie van de patienten? Waarom is dit belangrijk en hoe maak je als fysiotherapeut de vertaalslag naar jouw patiënt? Vooral omdat het zorglandschap verandert en de focus veel meer op de wijk komt te liggen.


Welke rol heeft de fysiotherapeut binnen de wijk? En welke competenties heeft de fysiotherapeut daarbij nodig om in samenwerking met de andere partijen én de patiënt zelf binnen de wijk de beweegzorg geoptimaliseerd kan worden voor de patiënt?


Beluister de podcast HIER


We willen dr. Petra Siemonsma enorm bedanken voor haar bijdrage aan deze aflevering. Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door de Hogeschool Leiden.


Wil je meer weten over deze tweejarige master Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg bestaande uit 4 blokken? https://www.hsleiden.nl/master-fysiotherapie-en-wijkgerichte-beweegzorg


Heb je een vraag aan lector dr. Petra Siemons? Stuur haar een mail; siemonsma.p@hsleiden.nl


Wil je als eerste op de hoogte blijven van de nieuwste afleveringen én waar je dit kunt bekijken of beluisteren?


Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief; https://www.physioglobal.nl/webinars


Referenties:BiBoZ project en de profielen zijn hier te vinden:


29 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page