top of page
Zoeken

NEW! on demand Webinar "Betekenisvol gebruik van activiteitenmeters in de fysiotherapie'

In Nederland zijn er steeds meer mensen die gebruik maken van activiteitenmeters en als fysiotherapeut krijg je hier (wellicht) in de alledaagse praktijk steeds meer mee te maken binnen de patiëntengroep. Maar wat valt er onder activiteitenmeters? Wat is erover bekend vanuit wetenschappelijk onderzoek? Welke rol hebben we hierbij als fysiotherapeut? Hoe zet je activiteitenmeters betekenisvol in bij jouw patiënt in de alledaagse praktijk?


Format: vakinhoudelijk Webinar, geaccrediteerd voor 4 punten Kwaliteitshuis Fysiotherapie registers: algemene fysiotherapie én geriatriefysiotherapie. Geaccrediteerd voor 6 punten Pro-Q-Kiné register kinesitherapie

Locatie: Online

Datum: n.v.t. on demand beschikbaar vanaf nu!

Leerdoelen:

 • De fysiotherapeut heeft na de scholingsactiviteit state of the art kennis over recente wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van activiteitenmeters binnen de fysiotherapie en de zorg.

 • De fysiotherapeut heeft na de scholingsactiviteit state of the art kennis over het meten van fysieke activiteiten en de uitvoering ervan middels verschillende activiteitenmeters.

 • De fysiotherapeut heeft na de scholingsactiviteit inzage voor welke doeleinden activiteitenmeters binnen de fysiotherapie ingezet kan worden en welke meerwaarde dit kan hebben in het kader van zelfmanagement, verbeteren van de copingstrategie en het stellen van realistische doelen van de patiënt in de alledaagse praktijk.

 • De fysiotherapeut heeft na de scholingsactiviteit inzage in de validiteit en hanteerbaarheid van activiteitenmeters in de fysiotherapie bij de patiënt.

 • Na de scholingsactiviteit heeft de fysiotherapeut meer kennis over het betekenisvol gebruik van activiteitenmeters in de fysiotherapie bij ouderen en/of chronische aandoening als voorbeeld.

 • Na de scholingsactiviteit is de fysiotherapeut op de hoogte van welke fasen er zijn m.b.t. relevantie van activiteitenmeters, hoe deze meters valide en hanteerbaar doorontwikkeld kunnen worden en de implementatie ervan in de fysiotherapie.

 • De fysiotherapeut is na de scholingsactiviteit op de hoogte welke activiteitenmeters valide en hanteerbaar zijn om toe te passen bij de patiënt (op oudere leeftijd en/of chronische aandoening).

 • De fysiotherapeut is na de scholingsactiviteit op de hoogte hoe een nieuwe activiteitenmeter in de praktijk toegepast kan worden middels actieonderzoek.

 • De fysiotherapeut is na de scholingsactiviteit op de hoogte hoe activiteitenmeters in de praktijk ingezet kunnen worden om gezond beweeggedrag te analyseren en te stimuleren.

 • Na de scholingsactiviteit is de fysiotherapeut op de hoogte hoe activiteitenmeters in geimplementeerd kunnen worden in de alledaagse praktijk aan de hand van een casus.

 • Na de scholingsactiviteit is de fysiotherapeut op de hoogte hoe niet alleen activiteiten meters geïmplementeerd kunnen worden in de praktijk, maar ook hoe dit persoonsgericht opgezet kan worden voor de patiënt binnen zijn of haar leefomgeving.

Leermiddelen: 2 wetenschappelijke artikelen, podcast (45 min) én Webinar (ca. 135 min)

Format: de deelnemer bestudeert ter voorbereiding 2 wetenschappelijke artikelen, bekijkt de podcast 'Wearables; taking it to the next step' en bekijkt het Webinar 'Betekenisvol gebruik van activiteitenmeters in de fysiotherapie.' Er is de gelegenheid voor het stellen van vragen tijdens het Webinar.

Docent: Dr. Darcy Ummels, senior onderzoeker Maastricht university en docent / onderzoeker Hogeschool Zuyd

Host: fysio- en manueeltherapeut Melvin Bos MSc

Programma:

In aanloop naar het Webinar beluisterd / bekijkt de online deelnemer de podcast (45 min) “Wearables: taking it to the next step”. Hierbij interviewt fysiotherapeut en presentator Melvin Bos MSc. een ondernemer, praktijkhouder, fysiotherapeut en een patiënt met long-covid over hun ervaringen met de inzet van activiteitenmeters. Door dit interview krijgt de deelnemer vanuit verschillende perspectieven de ervaringen van de inzet van activiteitenmeters tot zich.


Vervolgens start dr. Darcy Ummels bij het Webinar met haar lezing (60 min) over het betekenisvol inzetten van activiteitenmeters in de fysiotherapie. Haar lezing is gebaseerd op de recente wetenschappelijke inzichten én haar promotie onderzoek aan Universiteit van Maastricht. Er is een Q&A n.a.v. haar lezing.


Na de break start het 2e deel van het Webinar. Fysiotherapeut en presentator Melvin Bos MSc. gaat in gesprek met dr. Darcy Ummels over haar lezing, de wetenschappelijke inzichten, 1 praktijkvoorbeeld van een oudere patiënt met long-covid uit de podcast, een 2e praktijkvoorbeeld van een patiënt met een chronische aandoening welke vertaalslag er gemaakt kan worden naar de alledaagse praktijk. De rol van de fysiotherapeut, patiëntgerichte aanpak van activiteitenmeters in de praktijk én hoe dit betekenisvol in te zetten in de fysiotherapie spelen een centrale rol. Er is volop de ruimte om vragen te stellen via de chatfunctie, vragen worden doorgestuurd naar Dr. Darcy Ummels. Al het besprokene komt samen in de online toets na afloop en sluiten aan bij de gestelde leerdoelen.


Online toets: 15 multiplechoice vragen (Kwaliteitshuis Fysiotherapie / PQK)

Herkansing: er zijn 2 herkansingsmogelijkheden.


Geaccrediteerd:

 • 4 punten: Kwaliteitshuis Fysiotherapie registers algemene fysiotherapie én geriatriefysiotherapie

 • 6 punten: Pro-Q-Kiné register kinesitherapie

Kosten: 35,- EUR per deelnemer

Max. aantal deelnemers: onbeperkt

Inclusief:

- 2 relevante wetenschappelijke artikelen van dr. Darcy Ummels

- Een podcast mét beeld "Wearables; taking it to the next step." (45 min) onbeperkt beschikbaar.

- Onbeperkt terugkijken Webinar 'Betekenisvol gebruik van activiteitenmeters in de fysiotherapie.'(135 min)


Meld je aan via onderstaande link of via bovenstaande flyer;


Heb je nog vragen? Stuur een mail naar info@physioglobal.nl of bel +31643432761


188 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page